jUWenalia 2012 - 12 maja

12 maja, Warszawa

Dodaj zdarzenie do kalendarza

jUWenalia 2012 - 12 maja   Duży dziedziniec UW

12.05.2012, Duży dziedziniec UW, godz. 16.00.

jUWenalia 2012! 12.05- II dzień na UW

W sobotę od 16 na Dużym Dziedzińcu Kampusu Głównego UW zagrają dla Was: Farben Lehre, Chemia, Lao Che oraz już po raz 18-sty - gwiazda wieczoru – KULT!!!

12.05.2012; Godz. 16.00

Duży Dziedziniec UW, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28

Bilety: 25 studencki, 35 normalny
do 17.30 wszyscy studenci UW wstęp wolny!!!

Miejsca sprzedaży: kasa Palladium, ul. Złota 9, Eventim.pl, bileterie Empik, sieć sklepów Media Markt i Saturn!

KULT – legendarny polski zespół grający głównie rock alternatywny, bez którego Juwenalia Warszawskie nie mogłyby się odbyć. Od początku istnienia grupa wyróżnia się charakterystycznym brzmieniem klawiszy i instrumentów dętych, a także głosem i często prowokacyjnymi tekstami wokalisty Kazika Staszewskiego.

LAO CHE – polski crossoverowy zespół muzyczny założony przez byłych członków zespołu Koli w 1999 roku. Nazwę zaczerpnęli od drugoplanowej postaci z filmu "Indiana Jones" Stevena Spielberga. Większość muzyków Lao Che grała wcześniej w kapelach heavymetalowych, jednak sam zespół z tym gatunkiem ma niewiele wspólnego. Lao Che wymyśliło swój własny nurt, w którym rock, folk, muzykę ilustracyjną, piosenkę aktorską połączyło z elementami słuchowiska. Dlatego też muzykę Lao Che uznaje się za zbitkę wielu naleciałości stylistycznych

Chemia – zespół powstał w 2007 roku w Warszawie, z inicjatywy Wojtka Balczuna i Zbyszka Krebsa. Muzyka zespołu Chemia to zestawienie kontrastujących ze sobą klimatów - od orientalnych, przez akustyczne, jungle, aż do ciężkich rockowych riffów. Świadomym wyborem jest brak jakichkolwiek muzycznych ograniczeń. W twórczości Chemii można odnaleźć różne źródła, jednak ambicją zespołu jest wykreowanie unikatowej wartości muzycznej, która pozwoli odzwierciedlić emocje jej członków, a także stworzy pole do dalszych poszukiwań i rozwoju.

Farben Lehre polski zespół punkowy, który powstał w 1986 roku z inicjatywy Wojciecha Wojdy. Muzyka Farben Lehre jest energiczna, melodyjna, pełna radości grania i wolna od kompleksów. Ostre, aczkolwiek przystępne dźwięki oraz garść szczerych słów stanowią próbę duchowego porozumienia się z drugim człowiekiem.

Poza atrakcjami muzycznymi, nie zabraknie też strawy dla ciała i wszystkiego, czego potrzebuje student by się dobrze bawić.

Nie daj się przytłoczyć świadomością nadchodzącej sesji! Baw się, korzystaj z ciepłych majowych dni i imprez organizowanych przez ZSS UW i FUV!

jUWenalia 2012 - 12 maja - galeria:

jUWenalia 2012 - 12 majajUWenalia 2012 - 12 majajUWenalia 2012 - 12 majajUWenalia 2012 - 12 majajUWenalia 2012 - 12 maja

Duży dziedziniec UW:

Duży dziedziniec UW

jUWenalia 2012 - 12 maja
na Youtube:

jUWenalia,2012,12,maja,Farben Lehre,,Chemia ,Lao Che, KULT, kult koncerty, kult galeria, kult chomikuj, kult teksty, kup bilet, impreza, studenci gratis, piwo